Doe de afvalscan
Overzicht

Een waardevolle alliantie in de missie voor de closed loop

• BMN Groep

Bij Kempenaars Group zetten we ons volop in voor verduurzaming in de sector. Als lid van de Circular Plastics Alliance ontstond hiervoor dan ook de samenwerking met BMN Groep, die ook lid is van diezelfde Alliance. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in onze betrokkenheid bij de CO2-Prestatieladder, specifiek gericht op keteninitiatieven, waarbij we ons committeren aan het bevorderen van een circulaire economie voor kunststoffen.

Wij verzorgen de recycling van hun folie en kartonstromen, waardoor we samen een significante stap zetten in het sluiten van de keten. Dit vermindert niet alleen afval, maar draagt vooral ook bij aan het hergebruik van materialen, waarmee de noodzaak voor nieuw materiaal afneemt en de ecologische voetafdruk vermindert. Onze inspanningen sluiten naadloos aan bij de doelstellingen van de Circular Plastics Alliance om het ontwerp en de productie van plastic producten te stimuleren die 100% recyclebaar zijn en kunnen worden hergebruikt in een gesloten kringloop, en het onnodig gebruik van plastic materiaal met ten minste 40% terug te dringen.

Onze deelname aan Circular Plastics Alliance omvat niet alleen een maandelijkse contributie, maar ook een actieve deelname aan vergaderingen en het initiëren van afspraken voor kennisuitwisseling. Hiermee bevestigen we onze rol niet alleen als participant, maar ook als initiator binnen de sector. Dat ligt helemaal in lijn met de doelstellingen rondom onze keteninitiatieven in samenwerking met de Circular Plastics Alliance.

Deze samenwerking illustreert de kracht van industriële synergie in de strijd voor een betere planeet. Door onze krachten te bundelen met BMN Groep en binnen de Circular Plastics Alliance, lopen we voorop in de transitie naar een duurzamere toekomst. Kempenaars Group blijft zoeken naar innovatieve manieren om onze impact op het milieu te verminderen en de keten te sluiten. Samen bouwen we aan een groenere, duurzamere toekomst.

Op de website van Circular Plastics Alliance kun je het volledige artikel lezen: https://circular-plastics-alliance.com/circular-plastics-alliance-aanwezig-bij-greenworks-academy-van-bmn/

Bron foto: BMN Groep

Meer verhalen

• Karpack B.V. Roosendaal

Duurzaamheid in praktijk: Karpack’s efficiënte afvalstrategie met Kempenaars Group

• U-Tube Systems Tholen

Re-use van gebruikt materieel voor verbetering van interne logistiek

Meer verhalen

Creëer bewustwording en inzicht in je verspilling

 

Vraag een afvalscan aan