Maalgoed

Bij Kempenaars Polymers B.V. specialiseren we ons in het omzetten van gesorteerde kunststofstromen in hoogwaardig maalgoed, een essentiële stap in het realiseren van duurzaam hergebruik van kunststoffen.

Hoogwaardige secundaire grondstoffen

Bij Kempenaars Polymers B.V. spelen we een cruciale rol in het recyclingsproces door gesorteerde afvalstromen, afkomstig van SK Polymers B.V., te verwerken tot maalgoed. Dit maalgoed, een hoogwaardige secundaire grondstof, wordt bij ons niet alleen gemalen, maar kan ook gewassen en gedroogd worden, afhankelijk van de specifieke eisen van het eindproduct.

Veelzijdige toepassingen

Het veelzijdige gebruik van ons maalgoed maakt het een waardevolle grondstof voor diverse toepassingen. Sommige afnemers kunnen ons maalgoed direct inzetten, terwijl voor anderen extrusie noodzakelijk is om een homogene korrel te vormen die in hun productieprocessen gebruikt kan worden. Let wel, het extrusieproces zelf valt buiten onze dienstverlening. Daarnaast zijn er afnemers die ons maalgoed verder verfijnen naar een kleinere fractie om het in hun producten te integreren.

Samen de juiste afstemming vinden

We stemmen onze verwerkingsprocessen nauw af op de behoeften en wensen van onze klanten, zodat we een op maat gemaakte grondstof kunnen leveren die bijdraagt aan een efficiënter en duurzamer productieproces. Onze flexibiliteit en expertise in het verwerken van maalgoed maakt ons een betrouwbare partner in de circulaire economie.

Veelgestelde vragen

Welke gerecyclede grondstoffen kan ik afnemen?

Dit betreft diverse papier- en kunststofsoorten die we los, in balen en in big-bags kunnen leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze secundaire grondstoffen.

Welke soorten maalgoed zijn er beschikbaar?

Dit zijn o.a. PE, PP, PO en PS. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Waarom is het goed om plastic afval te recyclen?

Nadat de kunststof zijn functie heeft vervuld, blijft het een veelzijdig en bruikbaar materiaal, dat eenvoudig geschikt kan worden gemaakt voor recycling en hergebruik. Plastic is een oliehoudend materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is, verbranding is dus schadelijk voor het milieu. Door het te sorteren en te bewerken kunnen we het inzetten als secundaire grondstof die een primaire grondstof (aardolie product) kan vervangen, waardoor we op een impactvolle manier bijdragen aan een circulaire economie.

Wil jij ook grip op jouw afvalbeheer? Wij denken graag mee!