Doe de afvalscan

Papier en karton

Bij Kempenaars Recycling hebben we ons gespecialiseerd in het beheer van bedrijfsmatige papier- en kartonstromen, evenals huishoudelijke papierstromen. We bieden flexibele inzamelingsmogelijkheden, afgestemd op jouw specifieke behoefte.

Ultramodern en innovatief

Ons proces onderscheidt zich door de inzet van een ultramoderne sorteerlijn, sinds 2023 uitgerust met geavanceerde infrarood scanners. Deze technologie stelt ons in staat om papier nog nauwkeuriger te sorteren op basis van verschillende kwaliteiten, wat essentieel is voor het recyclen tot nieuw papier. We zijn trots op het feit dat wij over een van die weinige geavanceerde sorteerlijnen in Nederland beschikken.

Flexibele inzamelingsmogelijkheden

We bieden flexibele inzamelingsmogelijkheden, afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten. Je kunt jouw bedrijfsmatige papier- en kartonafval zelf bij ons aanleveren, of wij kunnen de inzameling voor je verzorgen. Onze samenwerking met andere afvalinzamelaars versterkt onze capaciteit om uitzonderlijke service te bieden, gebruikmakend van ons specialisme in deze sector.

Transparantie staat voorop

Transparantie staat bij ons voorop. Dit geldt ook voor onze prijsstelling, die zoveel mogelijk gekoppeld is aan onafhankelijke marktprijzen die maandelijks worden uitgegeven. Wij streven ernaar om je altijd een helder inzicht te geven in de kosten, waarbij we transportkosten, huur en een marktconform tarief voor de te recyclen stromen combineren.

Bijdragen aan milieudoelstellingen

We begrijpen het belang van duurzaamheid en zetten ons in om papier en karton niet alleen te verzamelen, maar ook om deze materialen een nieuw leven te geven als hoogwaardig gerecycled papier. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot.

Hoogwaardige kwaliteit

Kies je voor Kempenaars Recycling, dan kies je voor kwaliteit. Met onze geijkte weegbrug garanderen we accurate metingen en een eerlijke afhandeling. Door onze expertise en geavanceerde technologie leveren wij een essentiële bijdrage aan het duurzamer maken van de papier- en kartonindustrie.

Grip op de recycling van oud papier

Ieder bedrijf heeft uitdagingen op het gebied van afvalbeheer. Wij denken graag met je mee in hoe we jou volledig kunnen ontzorgen. Samen gaan we het gesprek aan om te kijken waar jullie behoefte ligt en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat jullie oud papier en karton op tijd wordt ingezameld en op de juiste manier wordt verwerkt.

Al meer dan 75 jaar ervaring

Bij de Kempenaars Group zetten we ons als familiebedrijf volledig in voor het creëren van waardevolle grondstoffen uit de ingezamelde materialen. Onze jarenlange ervaring en expertise zorgen ervoor dat deze grondstoffen optimaal worden ingezet. Zo dragen we bij aan producten die, eenmaal gerecycled, weer makkelijk herbruikbaar zijn. Bij ons is circulariteit meer dan een concept, het is dagelijkse realiteit.

Veelgestelde vragen

We hebben papier/karton, kunnen jullie dat ophalen?

Zeker, dit kunnen we ophalen en verwerken. Neem gerust contact op zodat wij je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten voor papier afvoeren?

De kosten voor het afvoeren van papier zijn afhankelijk van meerdere factoren: hoeveelheid, type container, etc. Om dit zo transparant mogelijk te houden combineren we transport en huur met de eventuele opbrengsten. De vergoeding wordt berekend op basis van de huidige grondstofprijzen. Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op.

Hoe wordt het papier verwerkt?

Dit gebeurt op verschillende manieren. Na inzameling wordt bont papier bijvoorbeeld gesorteerd. Dit doen wij met behulp van een volledig geautomatiseerde sorteerlijn inclusief infrarood scanners. Een andere manier van verwerken is het maken van balen karton. Ondanks de verschillende verwerkingsmethodes is het doel altijd hetzelfde: ingezamelde recyclingstromen verwerken tot een zo hoogwaardig mogelijke secundaire grondstof om nieuwe papierrollen van te kunnen maken en bij te dragen aan een circulaire economie.

Kunnen jullie mij ook helpen met de inzameling en verwerking van vertrouwelijk papier?

Hiervoor werken wij samen met derden. Indien je vertrouwelijk papier wilt laten inzamelen kijken we graag samen naar de geschikte partner om jouw vraagstuk op te lossen. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wat mag er wel en niet in huishoudelijk papier?

Oudpapier moet schoon en droog zijn. Schoon en droog betekent dat het oudpapier grotendeels vrij is van productresten, vloeistoffen en andere materialen dan papier. Kleine materiaalonderdelen, zoals kunststof tape of vensters, of lichte vlekken of droge voedselresten na het leegschudden van een verpakking verstoren het recyclingproces niet en mogen bij het oudpapier.

De aanwezigheid van vervuilende elementen in het oudpapier vermindert de mogelijkheid om daar nieuw papier van te maken. PRN identificeert verschillende soorten vervuiling in de oudpapierstroom, waaronder vocht, productvreemde vervuiling, producteigen vervuiling, inkt, en natsterktemiddelen.

In de Scheidingswijzer is te lezen wat wel en niet in de oudpapierbak mag worden gegooid.

Wat mag er bij het karton?

Wel: gescheiden, schoon en droog karton dat vrij is van verontreinigingen. Zoals kartonnen dozen, platen en verpakkingen.

Niet: verontreinigd karton, zoals karton dat vervuild is met vet, olie, verf, lijmresten, sticker materiaal of piepschuim.

Wil jij ook grip op jouw afvalbeheer? Wij denken graag mee!