Doe de afvalscan

Secundaire grondstoffen

Om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan een circulaire economie, zijn we continu op zoek naar innovatieve manieren om de keten te sluiten. Daarom leveren we onze gerecyclede materialen terug aan de producerende industrie.

Innovatief en volledig geautomatiseerd

Bij Kempenaars Group staan we centraal in het recyclingproces, waarbij we ingezamelde materialen omzetten in waardevolle secundaire grondstoffen. Dit proces vindt plaats na diverse bewerkingen binnen ons bedrijf en is van toepassing op zowel papier als kunststof materialen. Dankzij onze investering in volledig geautomatiseerde sorteerlijnen, waaronder de recente toevoeging van twee nieuwe infrarood scanners in onze papier sorteerlijn, kunnen we kwalitatief hoogwaardige grondstoffen leveren.

Diversiteit aan materialen

Onze uitgaande stromen bestaan uit een diversiteit aan materialen, waaronder gesorteerd ontinktingspapier (zoals kranten en tijdschriften), verschillende soorten karton en papier in balen, diverse folies, en een scala aan kunststof materialen zoals PE, PP, PO en PS maalgoed. Elk van deze materialen ondergaat een grondige inspectie en verwerking om zuivere stromen te creëren die essentieel zijn voor verdere recycling.

Unieke werkwijze voor harde kunststoffen

Een speciaal aandachtspunt binnen onze werkwijze is de verwerking van harde kunststoffen, aangeleverd bij SK Polymers. Deze kunststoffen, afkomstig van consumenten en niet te verwarren met kunststof verpakkingen, omvatten voorwerpen zoals kratten en kinderspeelgoed. Na inspectie worden deze materialen vermalen en gescheiden in verschillende kunststoffen zoals PE, PP, PO en PS maalgoed, wat resulteert in zuivere kunststofstromen klaar voor transformatie naar nieuwe producten.

Veelgestelde vragen

Welke gerecyclede grondstoffen kan ik afnemen?

Dit betreft diverse papier- en kunststofsoorten die we los, in balen en in big-bags kunnen leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze secundaire grondstoffen.

Welke soorten maalgoed zijn er beschikbaar?

Dit zijn o.a. PE, PP, PO en PS. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Waarom is het goed om plastic afval te recyclen?

Nadat de kunststof zijn functie heeft vervuld, blijft het een veelzijdig en bruikbaar materiaal, dat eenvoudig geschikt kan worden gemaakt voor recycling en hergebruik. Plastic is een oliehoudend materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is, verbranding is dus schadelijk voor het milieu. Door het te sorteren en te bewerken kunnen we het inzetten als secundaire grondstof die een primaire grondstof (aardolie product) kan vervangen, waardoor we op een impactvolle manier bijdragen aan een circulaire economie.

Eindproduct bij ons afnemen? Wij vertellen je graag meer!