Doe de afvalscan

Een familiebedrijf
met passie

De passie voor innovatie in maximaal hergebruik is sinds 1946 van generatie op generatie doorgegeven. Een geschiedenis waarin vooruitkijken centraal stond, zorgt ervoor dat we staan waar we vandaag staan.

Om vooruit te kijken heb je een heldere visie nodig

En die visie is kraakhelder. We sorteren en verwerken gebruikte materialen, om zoveel mogelijk hoogwaardige nieuwe grondstoffen te genereren. Zo helpen we onze klanten met het inzamelen en recyclen van hun afvalstromen én kunnen we ze voorzien van nieuwe circulaire grondstoffen waar zij nieuwe producten van kunnen maken.

Waarom doen we wat we doen?

Elke dag de toekomst wat mooier maken door de CO2-uitstoot te verminderen en een bijdrage te leveren aan een circulaire economie. Toen Harry Kempenaars in 1946 het bedrijf oprichtte was hij zijn tijd al ver vooruit. Met het verhandelen van oud papier, metalen, mollen- en konijnenvellen was hij al bezig met hergebruik, en dus de circulaire economie. Nu, bijna 80 jaar later, is de mate van hergebruik een van de meest bepalende factoren in de huidige economie.

Duurzaamheid

Innovatieve aanpak

Om kwalitatieve verbeteringen te realiseren.

Minder CO2 uitstoot

Bijdragen aan (milieu)doelstellingen door minder CO2 uitstoot.

Inzet gerecyclede grondstoffen

Minder schaarse primaire grondstoffen nodig door inzet van secundaire grondstoffen.

Innovatieve aanpak

Om kwalitatieve verbeteringen te realiseren.

Minder CO2 uitstoot

Bijdragen aan (milieu)doelstellingen door minder CO2 uitstoot.

Inzet gerecyclede grondstoffen

Minder schaarse primaire grondstoffen nodig door inzet van secundaire grondstoffen.

Kempenaars Group door de jaren heen

1946 1946

Oprichting Kempenaars Recycling B.V.

Het bedrijf wordt opgericht door Harry Kempenaars, met de focus op de handel van oud papier, metalen, mollen- en konijnenvellen. Daarna richtte hij zich steeds meer op het innemen, sorteren en verhandelen van oud papier.

1977 1977

Zoon Bert neemt bedrijf over

Bert Kempenaars neemt het bedrijf over van zijn vader. Zijn gulle karakter voor o.a. het lokale verenigingsleven kenmerkte hem. Hij bouwde een groot netwerk op en het bedrijf kende in zijn periode een gezonde groei. Bert overleed in 2007.

2007 2007

Zoons Eric en Michel nemen het bedrijf over

De 3e generatie, gevormd door zoons Eric en Michel, staat nu aan het roer van het familiebedrijf. In hun bedrijfsvoering richten ze zich op een stevige groei en kwalitatief hoogwaardige secundaire grondstoffen.

2011 2011

Oprichting Kempenaars Plastic Recycling B.V.

Sinds februari 2011 is Kempenaars Plastic Recycling B.V. een afzonderlijke onderneming.

2011 2011

Verhuizing Kempenaars Recycling B.V.

In april 2011 verhuist Kempenaars Recycling B.V. van Oud-Gastel naar de Bosstraat in Roosendaal.

2014 2014

Verhuizing Kempenaars Plastic Recycling B.V.

Na de verhuizing van Kempenaars Recycling B.V. verhuist ook Kempenaars Plastic Recycling B.V. in mei 2014 van Oud-Gastel naar de Bosstraat in Roosendaal.

2017 2017

Oprichting SK Polymers B.V.

In februari 2017 wordt SK Polymers B.V. opgericht. Het bedrijf is een joint venture tussen SUEZ Nederland en Kempenaars en samen wordt er een volledig geautomatiseerde sorteerlijn opgezet voor mix harde kunststoffen.

2019 2019

Nieuw pand aan de Borchwerf

In 2019 wordt het pand van de buren aangekocht ter uitbreiding van het bedrijventerrein van de Kempenaars Group. De huidige omvang van het bedrijventerrein omvat ca. 43.000 m2, waar ca. 60 medewerkers elke dag het verschil maken.

2019 2019

Geautomatiseerde papier sorteerlijn

Met de uitbreiding werd het in datzelfde jaar ook mogelijk om de volledig geautomatiseerde papier sorteerlijn in gebruik te nemen.

Uitgelichte vacatures

Open sollicitatie

N.t.b.

Kempenaars Recycling

Werken bij Kempenaars

Wil jij ook betere grip op jouw afvalbeheer? Wij denken graag mee!