Doe de afvalscan
Overzicht

Marktontwikkelingen papierindustrie – mei

Vanwege de vele vrije dagen in de maand mei hebben in de aanloop van deze maand veel Nederlandse- en Europese fabrieken ervoor gekozen wat extra materiaal te bestellen bij hun leveranciers. Dit heeft tot enige opwinding maar ook tot extra prijsverwachtingen geleid. Inmiddels lijkt het er op dat de voorraden nu (wel) op niveau zijn en dat de vraag weer normale proporties kan gaan aannemen.

 

Positief is overigens wel dat veel fabrieken melden dat hun orderposities redelijk tot goed zijn, wat een indicatie zou kunnen zijn dat het consumentenvertrouwen dan ook beter geworden is. Dat laatste zou dan voor ons weer kunnen leiden tot meer oud papier en karton om te kunnen recyclen want daar heeft de laatste maanden wel aan ontbroken.

 

In onze vorige editie hebben we al aangegeven dat we onze positie v.w.b. de export van oud papier en karton zouden aanpassen. Ook voor de maand mei verwachten we niet dat we afzet in export nodig zullen hebben óf dat de prijzen dáár een dusdanig interessant niveau zullen hebben om onze broodnodige opbrengsten te kunnen verwezenlijken. Immers, de economische omstandigheden in het Verre Oosten zijn wezenlijk anders dan in Europa en Amerika. Veel papierfabrieken zuchten onder de matige tot slechte vraag naar b.v. verpakkingspapier met onvermijdelijke stilstanden tot gevolg.

Kortom, met de zomerperiode in aantocht zijn de vooruitzichten voor hier gematigd positief maar waakzaamheid blijft geboden.

Meer verhalen

Marktontwikkelingen papierindustrie – mei

Marktontwikkelingen papierindustrie – april

Meer verhalen

Creëer bewustwording en inzicht in je verspilling

 

Vraag een afvalscan aan